De Burcht 38a

4834 HK Breda

Bel ons

Schoonmaken van parels

Het schoonmaken van uw parels, collier, oorknoppen of ring is eenvoudig. Er zijn geen speciale schoonmaakmiddelen voor nodig, een vochtige doek is voldoende om uw parels een frisse glans te geven.

Als u veel make-up of parfum gebruikt dan is het wel een goed idee om deze aan te brengen vóórdat u uw parelsnoer of armband om doet. Ook als u een parelcollier afdoet, is het goed om hier even over heen te gaan met een vochtige doek om alle chemische restanten van bijvoorbeeld make-up te verwijderen.

Het laten overknopen van uw parelcollier zorgt er voor dat de knoopjes tussen de parels er weer mooi schoon uit zien. Als u uw parels draagt tijdens het sporten is het ook verstandig om daarna het collier schoon te wrijven met een zachte doek. Transpiratie kan namelijk schadelijk voor de parels zijn. In extreme gevallen kan de huid en glans ook helemaal verdwijnen door het teveel aan of make-up, parfum en transpiratie.

Parels knopen

Parelsnoeren worden geknoopt om een paar redenen:

  • De parels vallen soepeler als er tussen elke parel een knoop is gelegd.
  • De knopen zorgen er ook voor dat de parels elkaar niet beschadigen door constant tegen elkaar te wrijven.
  • Als de draad kapot gaat dan glijden niet alle parels van het snoer af.
  • Knopen geeft extra lengte en sterkte.

Wij adviseren om uw parelcollier ten minste een keer per jaar te laten overknopen en misschien wel vaker als het collier vaak wordt gedragen. Wij bieden u natuurlijk ook deze service aan.