De Burcht 38a

4834 HK Breda

Bel ons

Geel goud

Des te hoger het goud gehalte in de ring des te donkerder de geel kleur is.

Wit goud

Witgoud wordt standaard gerhodineerd afgeleverd. Deze laag zorgt ervoor dat uw ring(en) een platina achtige kleur krijgt. Dit laagje zal na verloop van tijd verdwijnen door slijtage en zal de oorspronkelijke witte goudkleur weer te zien zijn. Al naar gelang u de keuze heeft gemaakt, met of zonder palladium legering zal er een licht gele verkleuring optreden. Dit is echter geheel natuurlijk. Ook kunnen er lichte tintverschillen ontstaan in bijvoorbeeld groeven of freeslijnen waar het rhodium niet slijt. Dit valt met polijsten altijd weer ongedaan te maken. U kunt uw ringen ook zonder rhodiumlaag laten afleveren.

Rosé goud.

Rosé goud bevat dezelfde gehalte goud als geel goud. Rosé goud krijgt zijn kleur doordat het meer koper in de legering zit dan zilver en zink. Het hoger gehalte rosé goud zal meer een perzik kleur krijgen omdat er meer goud in zit. Het lage gehalte rosé goud heeft meer koper in zijn gehalte en komt dus meer roze over.

24 karaat fijngoud/puur goud (999)

Fijngoud of 24K goud bestaat uit 999 (99,9%) delen goud van de 1000 delen. Fijngoud is van nature erg zacht en nauwelijks geschikt om sieraden van te maken, aangezien het erg buigzaam is en zeer krasgevoelig.

22 karaat goud (916).

Bij 22 karaats goud (91,6% zuiver goud) gaat het vaak om Indiase of Aziatische sieraden. Door het hoge goudgehalte zijn ze relatief zacht en hebben een intense gele kleur.

18 karaat goud (750).

Sieraden van 18 karaats goud (75% zuiver goud) worden vaak gekocht in het buitenland, Zuid-Europese en Zuid-Amerikaanse landen hebben vaak een voorkeur voor 18 karaats gouden juwelen. Die zijn iets geliger en ‘warmer’ van kleur dan de wat lichtere sieraden van bv 14K.

14 karaat goud (585).

Goud met de aanduiding 14 karaat (58,5% zuiver goud) is het meest voorkomende gehalte in Nederland. Deze legering is wat bleker dan bij de hogere goudgehaltes. Bij witgoud is er echter geen verschil waarneembaar.

9 karaat (375).

Sieraden met een aanduiding 9 karaat (37,5% fijn goud) mag officieel geen goud worden genoemd in Nederland. In Duitsland, Engeland en veel andere landen, echter wel en is het een veel voorkomende legering voor sieraden. Het “geelgoud” is vaak wat wat warmer van kleur aangezien er meer koper wordt gebruikt in deze legering.

8 karaat (333).

Idem als 9 karaat legering echter met 33,3% fijngoud.